UN CLUB AMB MÉS DE 50 ANYS D'HISTÒRIA

Finals dels 60.

Una colla d’amics, el naixement d’un Club de futbol.

La història del Club Atlètic Masnou comença la temporada 67-68 quan una colla d’amics va decidir crear un equip de futbol amateur. Aquest equip va iniciar el seu camí jugant partits amistosos fins que, el juny de 1968, va inscriure’s a la Federació Catalana de Futbol amb el nom de Club Atlètic Masnou de Maricel.

DÈCADA DEL 70.

Del primer entrebanc, renaixem amb força

Després de dos anys d’activitat, el Club va haver de dissoldre’s donat que la majoria dels jugadors havia de fer el servei militar i no disposaven d’un número suficient de jugadors per a poder mantenir l’equip. No obstant, un any després, novament un grup d’amics, van crear un equip que va iniciar la competició en una lliga d’empreses i, al cap d’un any de competir, els senyors Felipe Heredia, Josep Tabares, Miquel Colomé i Joan Moliner van crear la que seria la primera junta directiva del Club i que s’inscriuria a la Federació Catalana de Futbol amb la vacant que havia deixat l’anterior Club Atlètic Masnou de Maricel.

Aquest primer equip amateur competiria a 3a. regional, però molt aviat s’inscriuria també un equip Juvenil. Aquest club, presidit pel Sr. Josep Tulom i transcorregudes diverses temporades i dues assemblees de socis, va decidir canviar el nom del Club pel que avui coneixem com CLUB ATLÈTIC MASNOU.


Dels 70 als 80.

Els primers Presidents, els primers èxits esportius i la construcció del Municipal d’Ocata

El primer president del Club Atlètic Masnou seguiria sent el Sr. Tulom i, gràcies a l’esforç i la perseverança d’aquesta junta, el Club creixeria poc a poc fins que, a la temporada 77-78, arribarien els primers èxits esportius amb la victòria a la lliga de l’equip Juvenil, i poc després l’ascens a 2a. Regional del Primer Equip.

En aquesta època es va crear també el primer Aleví de l’Atlètic que havia de jugar en un descampat on ara es troba la Plaça Ramón y Cajal , donat que ja no tenien cabuda al Camp Municipal del Masnou, a la carretera d’Alella, instal·lacions utilitzades pel 1r equip i el Juvenil de l’Atlètic.

El Sr. Jaume Borràs va agafar el relleu en la presidència del Club, mantenint la mateixa filosofia que havia regit el Club i acompanyat, entre d’altres, pel que seria el següent president de l’Atlètic, el Sr. Colomé.

Va ser durant la presidència del Sr. Colomé quan es van incrementar substancialment el nombre d’equips, arribant a tenir com a mínim un equip per categoria. Gràcies a la gran feina d’aquella junta directiva es va aconseguir que l’Ajuntament de El Masnou dugués a terme la construcció del camp que avui ens acull, el Camp Municipal d’Ocata.


Dècada dels 90.

Un Club, un estil de fer les coses

Després de més de 6 anys de presidència del Sr. Colomé, el Sr. Federico Moraleda va agafar el relleu, amb la mateixa il·lusió, i sobretot amb el mateix estil i filosofia de Club. El Club va continuar creixent i incrementant el nombre d’equips, però va ser la incorporació a l’organigrama esportiu del coordinador el Sr. Alfredo Da Silva la que va comportar un salt qualitatiu en l’apartat esportiu que es va traduir en el llançament de l’Escola de Futbol de l’Atlètic Masnou.

Ja amb un bon nombre d’equips i sota la presidència del Sr. Carlos Echevarría i la coordinació esportiva del Sr. Partor, el Club es va aposentar definitivament i van començar a arribar diversos èxits esportius, amb victòries de lliga en diferents categories, i quedant definitivament instaurada el que fins a dia d’avui serà la filosofia esportiva del nostre Club.


Dècada del 2000.

No sempre ha estat fàcil

Anys després el Sr. Echevarría deixaria el càrrec de President i la Junta existent hauria de treballar durament per als futbolistes que defenien els colors de l’Atlètic. Per primer cop el Club comptaria amb un equip femení i s’instal·laria la gespa artificial al Municipal d’Ocata, corria l’any 2007.

Tot i els esforços dels membres de la Junta per fer les coses el millor possible, el president va ser obligat a abandonar l’Atlètic i el Club va passar a ser dirigit per una junta gestora presidida pel Sr. David Gasión. Aquesta Junta va assolir tots els rècords existents pel que fa a nombre de jugadors i equips inscrits, així com per aconseguir un ambient de Club molt familiar i proper. El futbol estava canviant, i ja no es tractava només de guanyar partits.


Dècada del 2010.

Creixen els valors i la família de l’Atlètic

Des de l’any 2012 fins a l’actualitat el Club Atlètic Masnou ha estat presidit pel Sr. David Forniés que, amb la col·laboració de tots els membres de la Junta, va aconseguir sanejar econòmicament el Club, i recuperar el sentiment d’orgull entre la família de l’Atlètic.

És amb la presidència del Sr. Forniés quan arriben els majors èxits socials com a Club. Aquesta Junta té el convenciment que els èxits esportius poden arribar competint amb els valors socials i ètics que el futbol, com esport d’equip, ens ofereix. Són aquests valors els que vehiculen tota la nostra activitat, i són la base de la filosofia esportiva del nostre Club.


EL futur

ple d’il·lusió i nous reptes

El Club Atlètic Masnou no para de créixer amb l’objectiu d’arribar cada dia a més joves del nostre poble i rodalies, i apropar-los al món de l’esport i els seus valors.

Actualment el Club Atlètic Masnou compta amb secció de Futbol masculí, Futbol femení, Futbol inclusiu, Futbol sala i continua creixent amb la promoció de les activitats esportives extraescolars dels més petits de les escoles del poble.

El futur de l’Atlètic? Continuar creixent tant esportiva com socialment amb l’objectiu d’ampliar el ventall de possibilitats de practicar esport al Masnou, i apropar els valors esportius al major nombre de nenes, nens i joves.